Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Installatie van een Thuisbatterij

Voordat je een thuisbatterij aanschaft bekijken wij samen de mogelijkheden voor de installatie. Zo houden wij rekening met de locatie waar de batterij wordt geplaatst, bepalen wij vooraf het kabeltraject en de werkzaamheden die moeten plaatsvinden in de groepenkast.

LOCATIE

De plek van je Thuisbatterij

In principe kan de thuisbatterij op elke plek in het huis staan, maar natuurlijk is niet elke plek de juiste. Veel thuisbatterijen worden geplaatst in de garage of een aanbouw van het huis.

Over het algemeen is hoe dichter bij de meterkast hoe sneller de installatie is afgerond en hoe minder installatiematerialen nodig zijn.

We bespreken altijd vooraf de beste plek en indien nodig passen wij de offerte daarop aan.

 

BUITEN

Een thuisbatterij buiten?

Afhankelijk van het systeem kan de thuisbatterij ook buiten staan. Er zijn systemen waarbij de thuisbatterij in een klimaatkast in de tuin of tegen de gevel van het huis kunnen worden geplaatst. 

Ondanks dat veel systeem water, wind en vuil bestendig zijn plaatsen wij gaan systemen onder een afdakje of overkapping zonder klimaatkast.


INSTALLATIE

Hoe gaan wij te werk

Op de installatiedag komt onze installateur bij u op de locatie voor het installeren van de thuisbatterij.

  • De installateur neemt de laatste details door en start met het uitpakken en plaatsen van de thuisbatterij.
  • Zodra de thuisbatterij op zijn plek staat wordt er gewerkt aan het kabeltraject van de thuisbatterij naar de meterkast. Wij sluiten de thuisbatterij met de benodigde kabels aan voor de stroomvoorziening alsook de slimme aansturing.
  • Als laatste plaatsen wij de zekering in de groepenkast voor de veiligheid en een meter voor het de eigenverbruik modus van de accu.
  • Zodra alles geïnstalleerd is wordt de batterij opgestart, geconfigureerd en aangesloten op de slimme aansturing. De slimme aansturing doet nog een zelftest om te controleren of de installatie naar behoren werkt.
  • In de laatste stap begeleiden wij je bij het afronden van de aanmelding bij Bliq in de Bliq App. 
ONSBLOG

Laatste Blog