Cart Total Items (0)

Winkelwagen

Thuisbatterij BTW terugvragen

Particulieren kunnen BTW terugvragen voor thuisbatterij

Goed nieuws… omdat de BTW regeling nu ook van toepassing is op thuisbatterijen kan je de BTW terugvragen en zijn thuisbatterijen goedkoper geworden. Hierdoor is de terugverdientijd verder verkort en is het nog rendabeler om een thuisaccu te installeren.

Hier gelden wel een aantal regels voor en dit is niet voor elk type batterij van toepassing. Belangrijk is dat de batterij kan handelen met de energie. In dat geval kan de belastingdienst je aanmerken als bedrijf waardoor je de BTW in het aanschaf jaar kan terugvragen. Aansluitend kan je de KOR regeling aanvragen waardoor je in opvolgende periodes / jaren geen BTW hoeft te betalen.

Heb je al een BTW teruggevraagd voor je zonnepanelen dan is het mogelijk dat je partner de BTW terugvraagt, dan moet wel de aanschaf van de thuisbatterij op naam van je partner staan.

Dynamisch energiecontract

Om te handelen met je energie heb je een dynamisch energiecontract nodig. Dit houdt in dat er per uur een ander tarief gehanteerd wordt voor de stroom die je afneemt of teruglevert. Zo koopt de accu goedkoop energie in en levert terug op het moment als het tarief het hoogst is. De tarieven worden iedere dag rond het middaguur bekend gemaakt voor de volgende dag, waardoor de slimme aansturing op basis van algoritmes precies weet wanneer jouw batterij moet laden en ontladen. Zo verdien je al geld, zelfs als je geen zonnepanelen op het dak heeft liggen.

Doordat wij samenwerken met Bliq kunnen wij de meeste accu’s slim aansturen. Door gebruik te maken van het Bliq aansturingspakket wordt de handel in energie volledig automatisch verzorgt. In de Bliq App kan je precies volgen wat er gebeurt waarbij ook de opbrengst van de zonnepanelen worden gemeten.

Welke batterijen kunnen bij ons handelen

Doordat wij samenwerken met Bliq kunnen de meeste van onze batterijen handelen met de energie. Zo is het mogelijk om de meeste omvormers van Huawei, Kstar, Growatt, SolarEdge en Ampowr aan te sturen. Wij adviseren je graag in de mogelijkheden.

Ben je al in het bezit van een batterij, ook dan kunnen wij de slimme aansturing bij jou installeren en kan je starten met handelen met je batterij. Neem voor advies over een nieuwe batterij met slimme aansturing of een aansturingspakket vrijblijvend contact met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *